Duiken  
Duikteam Aqualove
Wijk bij Duurstede

Nieuws

Duiken

Duikopleidingen

Introductieduiken

Activiteitenkalender

Foto album

Contact

Links

 

 

 

Introductieduiken met perslucht
Duikteam AquaLove kan op verzoek introductieduiken organiseren. Klik hier voor meer informatie.

Opfrisduik
Heb je een tijdje niet gedoken? Bij ons kun je je kennis en je vaardigheden weer opfrissen. Lees meer...

Duikopleidingen
Als je na je introductieduik verder wilt met duiken kun je bij ons een duikopleiding volgen. Je kunt kiezen voor een PADI of een NOB opleiding. De kosten voor een beginnersopleiding bedragen 399 euro, inclusief gebruik van een duikuitrusting. We gaan er vanuit dat je dan zelf in het bezit bent van duikbril, snorkel en zwembadvinnen.
Er start regelmatig een nieuwe beginnersopleiding: PADI Open Water. Maar ook voor vervolgopleidingen kun je met ons contact opnemen. Klik hier voor een compleet overzicht van onze duikopleidingen.

Duikactiviteiten Duikteam AquaLove
Het duikteam organiseert regelmatig duikactiviteiten (en in de winter ook niet-duikactiviteiten) voor iedereen met een duikbrevet. Heb je geen buddy? Duik gewoon met ons mee....  We duiken in de plassen in de buurt van Wijk bij Duurstede zoals De Beldert, Vinkeveense Plassen, Maarsseveense Plassen, maar ook vertrekt er regelmatig een clubje duikers voor een dagje naar Zeeland om te duiken in de De Grevelingen of de Oosterschelde, of op de Noordzee. Prachtige duikstekken waar duikers uit heel Noord West Europa graag komen duiken! Kijk eens op de activiteitenkalender.

Wrakduiken
Een aantal duikers binnen ons team is in de ban van het wrakduiken. Er liggen veel wrakken op de bodem van de Noordzee, waarschijnlijk meer dan 15.000. Voorlopig zijn we hier nog niet uitgedoken. Ook in een aantal zoetwaterplassen liggen kleine wrakjes. Leuke oefenobjecten, en een wrak trekt altijd veel onderwaterleven aan.

Noordzeeduiken
Een dagje duiken op de Noordzee is niet voor elke duiker weggelegd. Noordzeeduiken is alleen voor ervaren duikers.  Regelmatig vaart een aantal leden van Duikteam AquaLove mee op één van de charterboten die Noordzeeduiken organiseren.
's Morgens vroeg vertrekken we dan uit de haven om twee duiken te maken op de kentering. De wrakken zijn meestal prachtig begroeid en er zwemmen grote kabeljauwen en steenbolken. Vaak is het wrak nog heel goed herkenbaar, maar soms is een groot deel van het schip al vergaan.

IIntroductieduik,
na de uitleg het water in!

Open water cursus,
eerste duik in buitenwater wordt voorbereid

Briefing voor de duik in de Grevelingen

Duiken op de Noordzee